onsdag 15 september 2010

Valtider

Och nu snackar vi inte val, såsom blåval, stor otymplig fiskliknande varelse som simmar och slukar plankton i just det ton. Ett plankton, flera ton plank. Så måste det ju bli?

Ja val, i dessa tider. Har du röstat, eller ska du rösta?
Svarade du ja på någon utav dessa frågor? Good for you och för Sverige.
Som nyfyllt "nästanpensionär" så har man faktiskt insett att detta är ju trots allt ändå rätt viktigt. Inte lika viktigt som att den som har flest saker när han dör, men efter det så är det ändå viktigt.

Jag har röstat, trots att jag inför detta kände mig gravt skeptisk till att överhuvudtaget rösta på något utav de pajas partier som vi idag har.

Om vi börjar med de partiet som det just nu skrivs mest om i media, så är väl ändå det SD, dvs sverigedemokraterna. Som för övrigt inte alls är demokratiska. Men nog om det. Ett parti som misslyckas men ändå lyckas, vilket är förjävligt.
Man säger att man inte är rasister, men ändå är man det. Hur går det ihop?

Alla andra partier tar avstånd.

Om jag nu ska försöka gå vidare då. Varför jag kände mig skeptisk till att rösta.
Jo, för valet i år är ren pajkastning. Sossarna är sura på Moderaterna, för att dom ligger bäst till inför att styra landet Svedala i fyra år till. Detta gör alltså att man som sosse gör allt för att smutskasta den så kallade alliansen, som då inte heller kan visa sig vara någorlunda vuxna och ansvarsfulla, utan nä, man måste då smutskasta tillbaka.

Där hamnade vi genast på dagisnivå och man kan ju faktiskt inte sluta fundera, hur ska något parti, som beter sig som om det vore barnens dag på dagis, där barnen ska bestämma vad som ska ätas till frukost, mellis och lunch? Dvs, att få 36 st femåringar att samsas och bestämma vad som ska ätas, ska då dessa partier, som inte ens kan stå för vad dom gör och har gjort, kunna styra sverige? Sen har vi kära media då, som späder på allt och vrider och vänder på ord och handling.

Det skulle vara intressant att se ett parti, som totalt skiter i alla andra partier, kör sitt egna race, utan att smutskasta något annat parti, eller kränka vissa kulturer. Detta är ett parti jag skulle rösta på. För dom visar åtminstone en lite mer förtroendeingivande fasad, än vad dagens partier gör.

Så summan av kardemumman. Oh, bullar.... Måste ha bullar....
Eh, ja Moderaterna, Socialdemokraterna, Folkpartiet, Vänsterpartiet, KD, Centern, Miljöpartiet: När är det dags att börja lågstadiet och visa att man åtminstone lärt sig ABC och nu ska få lära sig att räkna till 20 istället för att knagglande endast räkna till 10?

För att sedan få slänga en känga till Expressen och Aftonbladet och all annan media som plockar artiklar från dessa "ding dingvärld" tidningar. När ska ni rapportera vad som verkligen händer, istället för att enbart tänka på hur många lösnummer ni säljer?

Kommer vi någonsin få en riktigt journalistiskt skriven artikel, där man gjort riktig research innan och faktiskt tillämpat det man fick lära sig i journalistskolan?

Allt för idag tror jag. Fiska lugnt och kom ihåg att Valar behövs i havet. Gör inte som asiaterna och fiska dessa små varelser just for the fun of it!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar